Kritik og tro

Tilbudspris 79,95 kr. Normalpris 149,00 kr.
Kritik og tro – Hume, Kant, Nietzsche og Wittgenstein
Eksistensen, 2015, Hæftet, 118 sider
ISBN 978 87 7457 740 9

Humes, Kants, Nietzsches og Wittgensteins religionsfilosofi introduceres i sammenhæng med fire tekster af samme filosoffer.

Med denne bog introduceres David Humes, Immanuel Kants, Friedrich Nietzsches og Ludwig Wittgensteins religionsfilosofi i sammenhæng med fire tekster af samme filosoffer.

Bogens indføringer udreder teksternes indhold og forudsatte idéer. Herved gives der eksempler på fire indflydelsesrige filosofiske positioner, der har bidraget til religions vigende indflydelse i moderne tid og anvist veje for en genbeskrivelse af religion og religiøs tro.

Bogens indføringer og tekster udgør et oplæg til en videre samtale i og om spændingsfeltet mellem religions­kritik og religionsrekonstruktion.


Omtale

Når bogen er bedst, rammer den ind i to kerner i al spekulation over forholdet mellem kristendom og filosofi. På den ene side en krystallisering af filosofiens manglende evne til at forholde sig til teologiske kategorier, på den anden side filosofiens sunde evne til at lade alle menneskelige forestillinger nådesløst forkaste, hvis de er baserede på uklarheder eller kujoneri. Kristeligt Dagblad

Bogen fungerer fint som springbræt fra en nogenlunde grundlæggende forståelse af udvalgte tænkere indenfor europæisk religionskritik, og giver læseren den fornødne viden til at udvide sin horisont i religionskritikkens retning. Figenbladet