Kritisk Forum nr. 162

Økoteologi og grøn kirke
Af
Eksistensen, 2020, Hæftet, 90 sider

Vi stiller spørgsmålet om og i hvilken grad teologien og det kirkelige landskab er forpligtet og måske endda særligt forpligtet på at tænke bæredygtighed ind i forkyndelse og kirke set i sammenhæng med samfundets klimabevidsthed i øvrigt.

159,00 kr.
ELLER

Beskrivelse

Betegnelsen økoteologi spænder internationalt over et enormt bredt felt, hvoraf vi i Danmark ofte kun berører den flig, der omhandler miljø og klima og hvilke konkrete tiltag vi kan gøre, for at passe bedre på skaberværket.
Derfor er der grund til at undersøge, hvorvidt teologien i og bag de grønne tiltag i grunden fungerer som springbræt eller stopklods for en bæredygtig
omstilling.

Temanummeret er hverken en manual for klimaaktivisme eller et idékatalog til grøn omstilling, men dykker ned i det teologiske fundament og peger på  sammenhænge, drivkraft og inspiration til at engagere sig i emnet. Bidragene står stærkt hver for sig, men til sammen afdækker de et mangfoldigt og nuanceret teologisk felt – og inviterer os ind i kampen!

Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen
Økoteologi i dansk sammenhæng                         

Mickey Gjerris
“Har du set en flodhest?” –        

Helene Wonsbek Rasmussen
Under åben himmel                     

Cecilie Rubow
Økoteologiske udfordringer        

Martin Ishøy
Økoteologi med Luther og Løgstup                       

Ole Jensen
Genesis 1,28 i lyset af naturens holocaust           


Yderligere information ISBN: 0106-6749, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.