Kroppen i Det Gamle Testamente

249,95 kr.
Eksistensen, 2023, Hæftet, 209 sider
ISBN 9788741009797

En undersøgelse af kroppen i Det Gamle Testamente, som gør os klogere på vores egen kulturarv, på disse gamle tekster i deres historiske kontekst og på os selv og vores fascinerende kroppe.

Kroppen er spændende, fordi vi alle sammen har en, og fordi det er med kroppen, vi er i verden. Vi oplever verden, vi ser, smager, hører og lugter takket være vores krop. Det Gamle Testamente er spændende, fordi det er en helt enestående tekstsamling. Teksterne blev skrevet for ca. 2500 år siden, og de giver os et unikt indblik i en oldtidskulturs liv og verden. Samtidig er Det Gamle Testamente stadig en del af vores tankegods i dag, fordi teksterne udgør den første og største del af Bibelen.

En undersøgelse af kroppen i Det Gamle Testamente gør os klogere på vores egen kulturarv, på disse gamle tekster i deres historiske kontekst og på os selv og vores fascinerende kroppe. På den ene side spiller kroppen en universel og almenmenneskelig rolle for, hvordan vi erfarer verden, og hvordan vi udtrykker denne erfaring i sproget. På den anden side kan forståelsen af kroppen variere ganske betragteligt fra kultur til kultur og fra historisk periode til historisk periode. Det er denne fortryllende kombination af det universelle og det særlige, det velkendte og det ganske fremmede, som en kortlægning af kroppen i Det Gamle Testamente giver os mulighed for at opdage. Bogens ­kapitler er ordnet ‘anatomisk’ fra yderst til inderst og fra top til tå. Vi starter med hjertet og slutter ved fødderne.

 


Omtale

"Bogen Kroppen i Det Gamle Testamente er sjov læsning og åben formidling, der altså ikke kun er en fagbog fra teologer til teologer, men for alle, der er interesseret i oldtidsritualer, symbolik og kropsforståelser (...) Der lægges op til en mangefacetteret og rummelig læsning af Det Gamle Testamente (...) og de åbner op over for en bredere samtale om kropssyn – dengang og nu, når de sætter sammenhængen mellem krop og sprog, krop og tid og krop og rum på dagsordenen."

POV International

"Bogen strutter af lingvistisk overskud og vidner om en omfattende indsigt i tekst og kontekst samtidig med, at den er rigt udstyret med kildehenvisninger samt henvisninger til komparative studier."

Fagbladet Religion