Kunst & Ikoner

398,00 kr
Kunst & Ikoner – Breve fra Byzans
Klematis, 2007, Indbundet, 160 sider
ISBN 978 87 6410 260 4

Kunst & Ikoner viser ikonkunstneren Mogens Leanders seneste værker og giver indblik i hans arbejdsmetoder og inspirationskilder.

Som rejsende i tid og sted – med Venedig som det foretrukne udgangspunkt – fortæller Mogens Leander om det billedsprog og de tidsaldre og epoker, han dykker ned i. Ved at gå i dialog med både fortid og nutid – såvel materiale- som idémæssigt – skaber Mogens Leander sine helt unikke kunstværker. På én gang både klassiske og moderne ikoner, der taler deres direkte sprog til helt nye generationer.

Kunst & Ikoner beskriver tilblivelsen af Mogens Leanders værker, og han fortæller om nye teknikker og materialer – og om selve arbejdsprocessen. Desuden vises større arbejder som oliebilleder og nye bronzearbejder. Vi kigger Mogens Leander over skulderen og oplever de magiske øjeblikke, hvor tingene fra kunstnerens raritetskabinet på alkymistisk vis skifter udtryk og betydning.

Mens Mogens Leander i sin første bog Danske Ikoner – The New Icon-School of Denmark fokuserede på sit arbejde med at forny den klassiske ikontradition, følger vi i Kunst & Ikoner i højere grad udviklingen af nye ikonarbejder, der indgår på store lærreder og tavler.