Laboratorium

Tilbudspris 79,95 kr. Normalpris 249,00 kr.
Laboratorium – Sprog for tro
Eksistensen, 2013, Spiralryg, 60 sider
ISBN 978 87 7003 691 7

Åben samtale om tro – uanset hvilken
Et laboratorium er et åbent rum, hvor man ikke helt ved, hvor man bevæger sig hen, og hvad man finder.

Emneord
DialogGudTro
Åben samtale om tro – uanset hvilken
Et laboratorium er et åbent rum, hvor man ikke helt ved, hvor man bevæger sig hen, og hvad man finder. Laboratorium – Sprog for tro henvender sig til dig, der vil igangsætte en åben samtale om tro – på højskolen, på arbejdspladsen, i sognegården eller beboerhuset.

‘Hvor sidder det onde?’, ‘Hvor ligger lykken?’, ‘Hvad er sandhed?’ Disse spørgsmål og en række andre er i bogen knyttet sammen med konkrete øvelser, der ikke kræver andre forudsætninger af deltagerne end deres lyst til at medvirke og bidrage.

Deltagerne kan have alle religiøse baggrunde eller ingen. Pointen er, at tro ikke er en privatsag, men noget vi kan tale om og udforske – og derved blive klogere på os selv og hinanden.

Bogen er en vejledning til igangsætteren. Den rummer både en række praktiske anvisninger på, hvordan man får skabt de bedste rammer og forudsætninger for et åbent og udbytterigt laboratorium og konkrete øvelser og samtaleoplæg.

Laboratorium – Sprog for tro er udviklet på Grundtvig-Akademiet, Vartov, af Jeanne Dalgaard, Nicolai Halvorsen, Kirsten Jørgensen og Birgitte Stoklund Larsen.

Omtale

Laboratorium er en anderledes undervisningsbog – den vil gerne have, at mennesker skal lære noget, men ikke ved hjælp af undervisning. I stedet skal de mødes og tale om deres tro. Ikke om kristendom, nødvendigvis, men om de erfaringer med troen og det guddommelige, som de allerfleste har, men som sandsynligvis ikke rigtig får plads i hverdagen. Og som ofte heller ikke får plads i kirken, hvor dogmatik, litterære analyser og bibelstudier ofte er det, der fylder studiekredsene.

Her er en bog, der vil springe alt det over og gå direkte til spørgerunden. Men alle skal spørge alle. En bog som tror på, at man ikke behøver et oplæg eller et foredrag, for at samtalen kan blive god. (Sophie Mathiasen Nielsen, Præsteforeningens Blad)


I seks overskuelige kapitler præsenteres vi først for teorien bag en struktureret samtale om tro og får derefter et væld af gode fif og helt lavpraktiske ideer til gennemførelsen af samtalerne. Der er virkeligt tænkt på alle detaljer, så det er bare at læne sig tilbage og trække på gruppens erfaringer. (Ulrik Andersen, Kirken Underviser)