Længsel efter engel

Tilbudspris 29,95 kr. Normalpris 198,00 kr.
Eksistensen, 2013, Hæftet, 80 sider
ISBN 978 87 7003 698 6

Om at modtage det der kommer mens vi venter... 24 lyriske tekster, skrevet med inspiration fra adventstidens bibelske tekster, men samtidig om det moderne voksenliv, med alt hvad det rummer af længsel, begær, bekymring og latter. Fotografen Søren Lose supplerer ordene med skønne, sære og spørgende fotos af åbne landskaber og liv fyldt med sprækker.

Emneord
JulKirkeTroLyrikGud

Adventsbog for voksne om at modtage det der kommer mens vi venter...

Længsel efter engel er 24 lyriske remix over adventstidens bibelske tekster om det moderne voksenliv, med alt hvad det rummer af længsel, begær, bekymring og latter. Fotografen Søren Lose supplerer ordene med skønne, sære og spørgende fotos af åbne landskaber og liv fyldt med sprækker.

Adventstiden er en dejlig og besværlig tid. Vi vil så gerne gøre det så godt, for børnene, familien og os selv. Men sommetider kan det være svært at mærke, at man selv også er der rigtigt, til stede. Men adventstiden er heldigvis også den tid, hvor meningen med det hele pludselig kan slår sig ned i én som en stor varme og fortrøstning. I kirkens tekster til de fire adventssøndage opdager man, at også her færdes et utal af modsatrettede følelser og tanker. Der er håb og angst. Der er opfordringer til glæde, til at synge af fryd. Der er søgen efter social retfærdighed. Der er sønner og fædre og fanatikere. Der er skyld og straf. Der er drøm og længsel efter en bedre verden.

Længsel efter engel er en alternativ adventsgave til din mor, ven/veninde, datter, nabo. Eller dig selv.

Engel, sæt ryggen mod min lændehvirvel
stem fødderne mod mit maveskind.

Blæs igennem mine celler vær rummet
i mit rum luften under
min hud længslen i mit
tørre
skelet.

Kirsten Jørgensen er provst på Frederiksberg og forfatter til bl.a. bogen Mellem værende (Aros Forlag 2008)
Søren Lose er billedkunstner og fotograf og bl.a. repræsenteret på ARoS og Museet for Fotokunst


Omtale

Kirsten Jørgensen har lagt en brik til et lille vigtigt, poetisk forfatterskab. Længsel efter engel føjer sig til Mellem værende (2008) og Kærlighedens tegn (2010) med tekster i fire afsnit og 24 underafsnit. Det er ikke digte, det er ikke aforismer, det er ikke forkyndelse. Men det ligger dér, midtimellem, med kirkelige og menneskelige tanker, der kan skabe en meditativ tid midt i julemånedens materialistiske orientering.
(Jakob Brønnum, Præsteforeningens Blad)