Læsefrugter

Læsefrugter

Bibelfortællinger, prædikener og legender
Af
Eksistensen, 2018, Hæftet, 258 sider

Læs uddrag af bogen her

Gunda Jørgensens fortællinger og prædikener kendes og lever. Men de er svære at opdrive. Denne bog er således – med enkelte undtagelser – en samling af hendes tre udgivelser Askelysningen, Kristtjørn og Paradisporten. Derudover er tilføjet 6 julefortællinger, der ikke tidligere har været udgivet.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

268,00 kr.

* Påkrævede felter

268,00 kr.

Emneord

Beskrivelse

Gunda Jørgensen er historiefortæller. Og prædikant. Hvornår den ene disciplin slutter og den næste begynder er svært at adskille. For de væver sig ud og ind i hinanden og bliver til den ganske særlige formidling og forkyndelse, der er blevet hendes genre og særkende.

Gunda Jørgensen har blik for, hvor stærk en platform jødernes hellige skrift er for evangeliet, og sætter derfor forstørrelsesglasset dér, når hun skal bringe Ordet ud. Hun går ind i fortællingerne og stiller de spørgsmål både børn og voksne kunne have lyst at stille. For det er ved at digte vi kan nærme os og forstå sandheden. Det er ved at fylde hullerne ud og gå ind i sindet på Adam og Eva, Kain og Abel, Noa, Jefta, Samson og Samuel – og Maria, at vi kan blive klogere på vores fælles arvegods, Guds vilje med verden og hvordan vi skal forvalte vores tilværelse og vores næste i det liv vi lever her og nu med hinanden. Opmytologisering kunne man kalde det. Eller poetisk dogmatik.


★★★★

Det er dejligt, at Gunda Jørgensens gamle fortællinger nu er genudgivet.

- Kristeligt Dagblad

Yderligere information ISBN: 9788741005034, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.