Leuenberg Konkordien

Og kirkefællesskabet af reformatoriske kirker i Europa
Af
Anis, 2005, Hæftet, 128 sider

Læs uddrag af bogen her

Med Leuenberg Konkordien 1973 lykkedes det endegyldigt at genoprette nadverfællesskabet mellem lutherske og reformerte kirker i Europa, som havde været afbrudt siden reformationen.

Pris: 149,00 kr.

Din pris 49,00 kr.

ELLER

Emneord

Beskrivelse

Med Leuenberg Konkordien 1973 lykkedes det endegyldigt at genoprette nadverfællesskabet mellem lutherske og reformerte kirker i Europa, som havde været afbrudt siden reformationen. Den danske Folkekirke har deltaget i dette arbejde fra begyndelsen, og i 2001 kunne folkekirken omsider officielt tilslutte sig Leuenberg Kirkefællesskabet, som i dag omfatter 104 kirker af forskellig reformatorisk oprindelse samt de metodistiske kirker i Europa.

Denne bog indeholder foruden selve konkordien, der hidtil ikke har foreligget på dansk, en række vigtige tekster der viser, hvordan kirkefællesskabet har udviklet sig, bl.a. den vigtige tekst om reformatorisk kirkeforståelse fra 1994, samt om dåb, nadver og embedsforståelse.

Bogen henvender sig til alle, som interesserer sig for, hvor Den danske Folkekirke i dag befinder sig i international økumenisk sammenhæng.

Bogens tekster er oversat af dr.theol. Erik Kyndal, som også har skrevet en historisk introduktion til teksterne og til Leuenberg Kirkefællesskabet.

Yderligere information ISBN: 978 87 7457 379 9, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Anis, 2005

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.