Lille lort

Tilbudspris 50,00 kr. Normalpris 249,95 kr.
Eksistensen, 2012, Indbundet, 32 farveill. sider
ISBN 978 87 7115 043 8
Henry er en lille lort.
Det siger Gregers og dem. Tit.
Så Henry ønsker sig vinger.
Store og mægtige.
Men ønsker går jo ikke i opfyldelse.
Aldrig, aldrig nogensinde.
Eller gør de?
Emneord
BørnBilledbøger

En billedbog om mobning og fantasi for børn fra ca. 5 år.

Henry bliver mobbet i skolen af de andre, som kalder ham lille lort, fordi han er lille. Han drømmer sig væk og ind i sin egen krop, hvor "medarbejderne" kalder ham "Kropsdirektøren”.

Henry ønsker sig vinger, så han kan slippe væk fra sine plageånder, men bliver vækket midt i drømmen. Tilbage i skolen bliver han igen mobbet, men da han klatrer op i et træ, viser det sig, at han rent faktisk har fået sine vinger og kan hæve sig op over fortrædelighederne og komme væk. Også klassens lidt sære pige har fået vinger, og de to mødes ved den vingede statue, som måske i første omgang har givet Henry vinge-drømmen.

Illustereret af Anna Jacobina Jacobsen.


Omtale

Et mindre mesterværk om mobning,ensomhed, dagdrømme og mirakler er Tina Sakura Bestles ’Lille lort’. Den er enestående og tænderskærende illustreret af Anna Jacobina Jacobsen ... Sproget er fuldt af synkoper og pludselige hop. Og historien går rent ind,skønt den er højt oppe. Der er ikke én sætning, som falder igennem eller virker fortænkt. Inde i laboratoriet i Henrys krop er der fuldt af »kradsende og krøllede lugte«. Anna Jacobina Jacobsen kaster sig over det krøllede sprog med de store armbevægelser. Hun tegner bekymring og tomhed i de forvoksede hoveder med de store øjne. Farverne er elegante lige fra grønlig syrlighed til håbefuld rosa. ’Lille lort’ mener det alvorligt. Historien – og ikke mindst billederne – er fyldt til randen af smerte. Og et spinkelt håb om at turde flyve. Kun Oscar K. og Dorte Karrebæk har lavet billedbøger på det her niveau.


Steffen Larsen, Politiken