Lioba

Tilbudspris 15,00 kr. Normalpris 198,00 kr.
Lioba – Benediktinerinde og missionær i 700-tallets Germanien
Eksistensen, 2010, Hæftet, 156 sider
ISBN 978 87 91191 74 9

I 1935 ankom ’Benediktinerinderne af den Hellige Lioba’ til Danmark. Søstrene har da udført et stort arbejde som åndeligt kraftcenter og via deres sociale indsats. Søstrene har stadig et kloster på Frederiksberg og de engagerer sig fortsat i både praktisk arbejde og åndelige opgaver. Bogen Lioba omhandler den helgeninde, der er Liobasøstrenes forbillede, og som de har taget navn efter.

Denne bogs overordnede hensigt er at vise, at i middelalderen kunne kvinder godt opnå stor frihed til bl.a. at uddanne sig og gøre deres indflydelse gældende i både religiøse og politiske kredse. Lioba opnåede, selvom hun var kvinde, at blive taget med på råd og at blive hørt i lige så høj grad som samtidens biskopper.

Bonifacius blev regnet som Tysklands apostel i 700-tallet, men han omvendte ikke germanerne egenhændigt. Med sig havde han blandt andre sin niece, Lioba. Hun rejste den farefulde vej over Kanalen og inkarnerede i sin person og gerning både handlekraft, mod og ydmyghed. Dette er den inspirerende fortælling om en kvinde, der frigjorde sig fra middelalderens kvindeideal og gik sin egen vej, hvor hun fandt friheden i klostrets fællesskab.