Livet bliver ikke genudsendt

398,00 kr.
Livet bliver ikke genudsendt – Carpe diem-temaet. Tekster og analyser
Syddansk Universitetsforlag, 2010, 456 sider
ISBN 9788778388315
Den første skandinaviske bog med tekster om og litteraturvidenskabelige analyser af et uopslideligt og eviggyldigt emne i verdenslitteraturen. At plukke eller gribe dagen, nu’et, øjeblikket, er essensen i denne digtning, sammen med dens fokusering på tid, ungdom, kærlighed, eksistens og aldring. Det betyder, at der er tale om en stærkt sanselig og ofte meget formbevidst litteratur.
Den første skandinaviske bog med tekster om og litteraturvidenskabelige analyser af et uopslideligt og eviggyldigt emne i verdenslitteraturen. At plukke eller gribe dagen, nu’et, øjeblikket, er essensen i denne digtning, sammen med dens fokusering på tid, ungdom, kærlighed, eksistens og aldring. Det betyder, at der er tale om en stærkt sanselig og ofte meget formbevidst litteratur. Men at emnet er langt dybere, mere filosofisk og raffineret end det banale slogan ’Spis, drik og vær glad’, vidner denne bogs tekster om. Carpe diem-digtningen handler om intet mindre end, hvad livets mening er.

Antologidelen rummer ca. 300 danske og udenlandske tekster fra de ældste højkulturer til i dag, hvoraf nogle er oversat til dansk for første gang. Men bogen er langt mere end blot en blomsterbuket af tekster: en række tema-inserater belyser de litteraturvidenskabelige begreber, der er knyttet til carpe diem-temaet, og ca. 25 analyser af bogens tekster perspektiverer til deres litteraturhistoriske kontekst. Bogen er illustreret i farver, og den afrundes med noter og kommentarer, bibliografier og et lille litteraturleksikon.