Livtag

Tilbudspris 249,00 kr. Normalpris 475,00 kr.
Livtag – Indøvelse i Kristendom
Eksistensen, 2013, Spiralryg, 152 sider
ISBN 978 87 7495 177 3

LIVTAG er voksenpædagogisk materiale til brug i den kirkelige undervisning. Materialet har et bredt sigte og indøver i kristendom gennem andagt og undervisning ved at inddrage de mange læringsstile, som moderne pædagogik arbejder ud fra. Vejledningen klæder underviseren på til at indbyde voksne til dåbsoplæring af kortere eller længere forløb.

LIVTAG er voksenpædagogisk materiale til brug i den kirkelige undervisning. Materialet har et bredt sigte og indøver i kristendom gennem andagt og undervisning ved at inddrage de mange læringsstile, pædagogikken tilbyder – både gennem samtale, undervisning, øvelser, leg, kreativt værksted og andagt. Det er et gedigent materiale, der klæder kirken på til at indbyde voksne til dåbsoplæring.

Materialets omdrejningspunkt er fire temaer, som omvikles af hver deres teologiske begreb:
- Glæde – skabelse og inkarnation
- Krise – tro&tvivl og opstandelse
- Det onde – teodicé og synd
- Hengivelse – kærlighed og tilgivelse

Ved forløbets afslutning har man således taget livtag med de grundvilkår, som vores tilværelse gennemlyses af.

Desuden består LIVTAG af et selvstændigt deltagermateriale i form af en andagtsboks, der indeholder fire små bøger (Glæde, Krise, Det onde, Hengivelse) samt en skål til liturgisk brug 


Omtale

Her har vi et rigtigt godt bud på et gennemført teologisk og reflekteret materiale til undervisning over fem gange. Det er en nydelse at læse, hvor gennemført det er, og også en glæde, at vi for en gangs skyld ikke har at gøre med et oversat materiale, men målrettet til den danske virkelighed anno 2013.
Agnes Haugaard, Kirken Underviser