Lysåret

120,00 kr.
Lysåret – Kirkehaiku
Eksistensen, 2016, Hæftet, 146 sider
ISBN 9788741000121

En haikusamling, der er struktureret efter kirkeårets tekster. Et åndedrag, et øjebliks her, en hvisken i øret på søndagens tekst. En digthåndbog til kirkeåret.

Emneord
BønEksegeseLyrikLiturgiPoesi

Digtsamlingen følger hele kirkeåret, både første og anden tekstrække. Lysåret er begyndelsen eller slutningen. Det er en omfavnelse af den læsning, der hører helligdagen til. Eller hører årstiden eller den kirkelige handling til.

Bogen rummer korte haikudigte til alle de tekster, præsterne prædikener over i kirkens gudstjeneste året igennem, så den kan derfor bruges til introduktion og almindelig forberedelse til, hvad der foregår i kirken, hvis man skal til barnedåb eller lignende. Den er ideel som gave til dåbsforældre.

Lysåret er for både præst og læg, for enhver der har fælles puls med kirkeåret. Og den der gerne vil have det.


Omtale

Brønnum formår i haikuformen at appellere til de store følelser i det minimale koncept

Bibliotekernes anmeldelse (lektørudtalelse)

 

Digtene opsummerer på fornemste vis det centrale i synkoperne; de kunne synges som korsatser på motettens plads i gudstjenesten. De kunne skrives med skønskrift øverst på hvert af arkene til notater og udkast til søndagens prædiken eller på anden måde tjene som fokus for prædikenforberedelsen. Digtene står også fint for sig selv

 

Finn Feilan, Præsteforeningens Blad