Martin

170,00 kr.
Eksistensen, 2017, Indbundet, 136 sider
ISBN 9788741000404

Martin Luthers liv og lære mesterligt fortalt og formet af Tom Kristensen. I ord og billeder følger vi Luthers vej gennem reformationen.

Du kan finde en undervisningsvejledning under fanen dokumenter eller download vejledningen her.

  • Køb 10 for 150,00 kr. pr styk og spar 12%

En tanke. En rebel. En tid, der var moden. En mand, der ændrede verden. Dette er fortællingen om hvordan Martin Luther forandrede Kirken. Vi følger hans indre og ydre kampe for at nå frem til en fundamentalt anderledes forståelse af forholdet mellem Gud, menneske og kirke og for at få lov til at udbrede sine tanker. Og vi får et indblik i de historiske, politiske, religiøse og sociale vilkår på Luthers tid og hans forhold til den danske konge.

Tom Kristensen vandt for tegneserien Martin Claus Deleuran prisen for 'Bedste danske tegneserietegner 2018'.


Omtale

★★★★

 Tom Kristensens store styrke er den stemningsfulde brug af farver og af kontraster

 Nordjyske Stiftstidende

★★★★

Nye lutheranere kan begynde her

Kristian Lindberg, Berlingske

Smukt illustreret biografisk tegneserie.

  Bibliotekernes anmeldelse (Lektørudtalelse)

Derfor er det tilfredsstillende, at vi nu har et flot introduktionsværk i den grafiske genre, som man med fornøjelse kan give til nye reformationsfans.

Kulturkapellet

 I det hele taget er 'Martin' et flot værk, både grafisk og indholdsmæssigt, som giver lyst til at læse mere. En vellykket introduktion til en stor historisk skikkelse, der henvender sig til både unge og voksne.

Litteratursiden

Man behøver ikke at være konfirmand for at kunne glæde sig over den.

Den korte avis

500-året for Martin Luthers 95 teser mod den katolske kirke afladshandel bliver fejret med flere arrangementer og bogudgivelser, herunder danske Tom Kristensens smukt tegnede og farvelagte ’Martin’

DR Kultur

Det er et imponerende enmandsværk. Med ferm streg skildres Luthers dramatiske rejse, hans følelsesliv og handlinger for denne troskamp mod systemets indgroede frelselære, så unge mennesker forstår det, de tidligere har læst uden sandsynligvis helt så megen illustreret sanselighed. 

Folkeskolen.dk