Menneske først

Tilbudspris 29,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
Menneske først – Religionsmøde på kryds og tværs
Eksistensen, 2006, Hæftet, 120 sider
ISBN 87 7517 761 7

Med afsæt i den danske udvandring til Amerika i 1800-tallet tager bogen fat om religionsmødet, religionsmøde-debatten, integrationen og den aktuelle politiske dagsorden i Danmark i dag.

Emneord
Islam
Menneske først er skrevet af Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, og hans kone, Margit Svendsen, på baggrund af en 3 måneder lang studierejse til Mellemøsten. Overskriften for rejsen og undertitlen på bogen er Religionsmøde på kryds og tværs; et ønske der har bragt parret til Ægypten, Libanon og Syrien.

I de tre lande har parret mødt repræsentanter for både islam og kristendommen. Man følger i disse lande udviklingen i Europa, deriblandt Danmark, med stor interesse - og til tider bekymring. For hvordan skaber vi fredelig sam­eksistens, forståelse og respekt i et samfund, hvor debatten ofte er præget af dis-respekt, misforståelse og uvilje?

Religionsmødet, og manglen på møder, har været aktuel i Danmark de sidste 30 år, men er for alvor blevet en fast del af dagsordenen de seneste år. Med afsæt i den danske udvandring til Amerika i 1800-tallet tager bogen fat om religionsmødet, religionsmøde-debatten, integrationen og den aktuelle politiske dagsorden i Danmark i dag: Hvilke vilkår har religionsmødet i Danmark i dag? Og hvordan kan vi sikre os et frugtbart religionsmøde?