Menneske først
En fortælling om hvordan en opvækst i Indre Mission og en livslang dannelse i det grundtvigske kan forme et menneskes kristendomsforståelse.
Erik Lindsø kalder sig kristen i en art protest. Han er opvokset i et missionsk miljø, hvor den fromhed, forlorenhed og isolation, han oplevede hjemme, tidligt byder ham imod. Vi følger hans oprør og frigørelsestrang, indtil han som ung stikker af til Indien. Halvandet år senere vender han hjem og begynder oprydningsarbejdet.
Erik Lindsø bliver højskolelærer, og derfra former især Grundtvigs tanker hans kristendomsforståelse. Her står næsten stærkt i hans fortælling: ”I evangelisk forstand kan man ikke være sin egen lykkes smed. Min egen lykke opstår kun ved den handling, som består i at smede næstens lykke.”
Næstekærlighedsbuddet er fordringen om et forpligtende fællesskab, der inkluderer selv den, man er allermest uenig med – religiøst eller politisk, etisk eller moralsk.
Bogen er en personlig fortælling om kristendommen, som den kan erfares på ondt og godt i det enkelte menneskes liv.
Omtale
"★★★★★ (...) Bogen lægger endnu en god alen til den glimrende serie fra Eksistensen ”Kristendommen ifølge …” Man er i godt selskab med den utrættelige rejsende i religion fra Himmerland."
Kristeligt Dagblad