Minikonfirmander og Snedronningen

Tilbudspris 50,00 kr. Normalpris 550,00 kr.
Minikonfirmander og Snedronningen – Undervisning i eventyrets rige
Eksistensen, 2007, Spiralryg, 90 sider
ISBN 978 87 7495 142 1

Minikonfirmandundervisning skal være eventyrlig og livsforklarende og oplevelsesrig. Derfor tager dette materiale udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr Snedronningen og inviterer børnene med indenfor i eventyrets og i kristendommens univers.

Minikonfirmandundervisning skal være eventyrlig og livsforklarende og oplevelsesrig. Leg, undervisning og kreativitet må forenes i en helhed. Derfor tager dette materiale udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr Snedronningen og inviterer børnene med indenfor i eventyrets og i kristendommens univers.

Her bliver temaer som synd, nåde, kærlighed og tilgivelse udfoldet i forhold til en fantasiverden, som børnene kan leve sig ind i. Undervisningen bliver et frirum, hvor børnene for en stund kan boltre sig i en anden verden, inden de fyldte af eventyrets og evangeliets ånd atter løber ud i virkeligheden.

Materialet er gennemprøvet med minikonfirmander i Værløse sogn.


Omtale
"Det er let at plukke i materialet og hente ideer til sin egen forkyndelse, samt få ideer til kreative aktiviteter i forbindelse med de forskellige temaer ... Alt i alt en ny, god og anderledes inspirationskilde."
Karin Halling Nielsen, horYsont

"Det er et godt initiativ at lave oplevelsesbaseret undervisning på baggrund af eventyret om Snedronningen, og her er et komplet materiale, der er grydeklart til brug ... Der er altså tale om et pædagogisk stærkt materiale, der skaber en overordnet sammenhæng via eventyret. Det er uden tvivl et skarpt øje, der har set sit snit til at bruge filmen fra år 2000 med Snedronningen, indtalt og iscenesat med decupager af majestæten selv. Dvd’en skal vises i uddrag undervejs i forløbet, og det er fantasifuldt dragende tv for børn (og voksne)."
Annette Molin Schmidt, Folkekirken i København