Mit navn er Legion - E-bog
Vi vader rundt i Bibelens grundfortællinger. Ældgammelt tankegods, der findes bagom ryggen på os. Og som definerer vores færden og bringer koder, moral og selvforståelse til den tilværelse, vi skaber, i både eksistentiel ensomhed og relationer. Det handler om liv og død, kød og fortabelse, skyld og tilgivelse, kærlighed og barmhjertighed.
E-bog
Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her
Mit navn er Legion er fortællinger om det moderne, gennemsekulariseret samfunds solide rodfæstethed i den kristne tradition. Arvesynd, opstandelse, evigt liv – hvordan ser det ud? Hvordan giver det mening i dag? Fortællingerne er skåret som indre monologer, der tvinges til at reagere på den omverden, hovedpersonerne befinder sig i.
Mit navn er Legion er 10 noveller, der kærligt og hvast, skarpt og humoristisk afsøger nogle af de bibelske grundfortællinger og fravrister dem nye, overraskende betydninger.
Vi møder mænd og kvinder, unge og ældre – i eksistentiel ensomhed og relationer. Der er kvinden, som i stedet for at gøre sit antropologistudium færdigt har fundet sin egen måde at studere mennesker på.
Der er manden, der i en gigantisk bagbrandert forvilder sig ind i en kirke under en påskehøjmesse og faktisk oplever både den ene og den anden form for opstandelse, om end ikke i nogen streng bibelsk forstand.
Der er den unge pige, som efter gymnasiet har taget et sabbatår i England, hvor hun arbejder på et hjem for handicappede, alt imens hun – ikke ulig de handicappede, hun tager sig af – kæmper med sit eget kød.
I alt ti forskellige hovedpersoner, som vi først og fremmest lærer at kende gennem de historier, de fortæller om sig selv.
Omtale
Sprogækvilibristen Henriette Houths ti virtuose noveller kæler for læserens verbale nydelsescenter ... Det er én lang, sprudlende ordgasme. Et verbalt festfyrværkeri. Imponerende.
★ ★ ★ ★ ★ i Jyllands-Posten
Det er fine og vedkommende noveller. De er sprogligt meget smukke, og tematisk arbejder de i krydsfeltet mellem samfund og etik med afsæt i centrale kristne begreber, som bliver kastet ind i nye forståelses- og fortolkningsrammer.
Lektørudtalelse
Fortællingerne er utydelige i forhold til titlerne, og man tvinges til at lede efter forbindelserne til dem. Det mærkes, at det er en arkitekt, der skriver, for der trækkes linjer, der tegnes rum, landskabsbilleder og bybilleder af poetisk betydning.
Dansk Kirketidende, Kirsten Bøggild