Moder, søster, elskte

Moder, søster, elskte

Frelsende kvindeskikkelser i dansk litteratur
Af
Eksistensen, 2019, Hæftet, 212 sider

Læs uddrag af bogen her

I bogen Moder, søster, elskte præsenteres læseren for den frelsende kvindeskikkelse i dansk litteratur.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

179,00 kr.

* Påkrævede felter

179,00 kr.

Emneord

Beskrivelse

I bogen Moder, søster, elskte præsenteres læseren for den frelsende kvindeskikkelse i dansk litteratur. Hvem er denne frelsende kvinde? Hvordan udvikler hun sig med litteraturen? Og eksisterer hun stadig den dag i dag?

Anna Hermanns indledning danner en åndshistorisk introduktion med fokus på dansk romantik, hvor frelsende kvinder i stor stil dukker op i den danske litteratur. Derpå følger en række nedslag i litteraturens historie: Carsten Bach-Nielsen skriver om Ewalds Arendse, Anna Hermann om Andersens lille havfrue, Joakim Garff om Kierkegaards Regine, Rasmus Vangshardt om Pontoppidans Jakobe og Kiddes Lull, Lars Christiansen om Nexøs Ditte, Anders Thyrring Andersen om kvinderne hos Martin A. Hansen, David Bugge om Blixens Pellegrina og Lotte Thyrring Andersen om frelsende kvindeskikkelser i Seebergs forfatterskab. Endelig runder Suzanne Brøgger bogen af med et essay om kvindeopfattelsen hos danskfødte Sigrid Undset – og hos sig selv.


En meget vellykket og afbalanceret antologi.

★★★★★

- Kristeligt Dagblad

Spændende og lærerig læsning.

- ARKEN

Yderligere information ISBN: 9788741005775, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.