Mormor

200,00 kr
Eksistensen, 2018, Indbundet, 112 sider
ISBN 9788741003917
En fin, kærlig og tragikomisk fortælling om hvordan mormors faste familieramme skvatter sammen, og hendes død efterlader et hul i minderne, da holdepunktet forsvinder. Bogen fortæller historien med både ord, papirklip og spændende farvekombinationer, og er et lille kunstværk, der skildrer det voksne barnebarns refleksionsrejse tilbage til barndommen.

En smuk billedbog for voksne om sorg, vrede og kærlighed i en gennemsnitligt dysfunktionel familie, fortalt med kærlighed og ærlighed til den bedsteforælder, der holdt sammen på det hele.

Forfatteren bringer gennem papirklip en fin, kærlig og syrlig fortælling om, hvordan mormors død får familien til at skvatte sammen, når holdepunktet er væk og efterlader et hul i minderne.

Bogen er det voksne barnebarns reflektionsrejse tilbage til barndommen. Det bliver dermed også en fortælling om, hvad bedsteforældregenerationen betyder for den moderne familie.


Omtale

Bag de få ord og de poetiske klip og tegninger om en helt særlig mormors liv og død og et barnebarns opvækst - I can relate - aner jeg en meget større historie om en splittet familie. Jeg har den største lyst til at se og læse mere.

Leonora Christina Skov

En meget smuk, spændende og anderledes udført bog, der både er en fortælling og et kunstværk.

Søndag

Tak til Christiane Hector for at tilbyde en voksen billedbog, som på én gang formår at nuancere og simplificere den komplekse følelse sorg er, og som gør det i et kunstnerisk udtryk der skriger af mormor. 

Book me up, Scotty!

Vi har at gøre med dansk litteraturs første billedbog med papirklip for voksne. Og med historien om en mormor og en familie, der kan opfattes som almen og give anledning til refleksion.   

Herlev Bladet

En anderledes kærlig og poetisk billedbog for voksne om barndom, familie og de huller, som de afdøde efterlader. Også en smuk afsked til en tydeligvis elsket mormor.  

DBC, lektørudtalelse