Mytens porte

379,95 kr
Mytens porte – Om menneskets grundfortællinger
Eksistensen, 2018, Hæftet, 464 sider
ISBN 9788741003849

Mytens porte er

• en tour de force gennem menneskehedens myter
• et engageret overblik over mytologier fra hele verden
• baseret på en religionsvidenskabelig og psykologisk tilgang
• rigt illustreret og pædagogiske modeller underbygger teksten • brugbar som samlet fortælling, som opslagsvæk, i undervisning på gymnasialt niveau og som inspirerende fagbog

Så langt tilbage vi kan efterspore vores art har myter været en del af vores historie og fundamentet for menneskehedens verdensbilleder. Myter er en del af den rygrad, der har opretholdt samfund, kultur og civilisation. Mennesket har levet, jaget, ført krig, elsket og bygget samfund henover myten; børn er opdraget og folk stedt til hvile under mytens fortegn. Under nattehimlen, om ildstedet, i hjemmet, i helligdommen er myter på tværs af generationer blevet fortalt gennem årtusinder, fordi de fortæller noget væsentligt om mennesket.

Myter har inspireret religion, arkitektur, kunst, filosofi, psykologi, litteratur, jura og politik. Myten er ikke blot historie. Myter lever videre i samtiden over hele kloden. Både som relevante og tidløse fortællinger og som vraggods, der stadig kan belyse menneskets sind og tilgang til verden. Gamle myter genbruges og nye fødes. Det ses i den store popularitet fra Tolkien til Starwars, fra Harry Potter til Hungergames, fra Skammerens datter til superhelte af alle slags.

Udover at være fantastiske fortællinger formidler myter det mysterium, det er at være til i ånd og fantasi og samtidig være underlagt den fysiske verden. Via myten kan vi rejse dybt i menneskets sjæleliv.


Omtale

★★★★

Thomas P. Larsen har skrevet en stor fremstilling af menneskehedens store myter, hvor han når vidt omkring.

- Kristeligt Dagblad

Bogens idé er fremragende, læseren føres gennem en lang række af menneskehedens myter ud fra en religionshistorisk og psykologisk tilgang til emnet […] Thomas P. Larsen har skrevet en glimrende bog, som absolut er brugbar – jeg tror at mange gymnasielærere vil have glæde af denne bog, den inspirerer til nytænkning og til en ny indgang til brugen af de gamle myter.

- NOTER

 

Fornemt formidlende populærvidenskab: Et meget stort – og evigt aktuelt – emnefelt bliver præsenteret på engagerende vis, og ’data’ fra mange kulturer fremlægges loyalt, vidende, åbent og indbydende.

- Kulturkapellet.dk

 

Mytens porte er noget så sjældent som en forførende tour de force gennem et fantastisk mytelandskab, der fører læseren fra de højeste tinder til de dybeste slugter – den ene ’verdens akse’ efter den anden.

- RELIGION

Flot, informationssprængfyldt bog om menneskets grundfortællinger.

- Den korte avis