NÆR VÆR

250,00 kr.
NÆR VÆR – Præstehistorier og livsfortælling fra egnene omkring Vær
Eksistensen, 2021, Hæftet, 268 sider
ISBN 9788741008592

Gudmund Rask Pedersen er en stor fortæller, og i NÆR VÆR deler han gavmildt ud fra sine mange år som præst. Fortællingerne snor sig ud og ind mellem hinanden, og de kommer omkring det store og det små i vores alle sammens liv.

NÆR VÆR er fyldt med fortællinger; om liv og død, om Bibelens og bøgernes figurer, om det liv, vi alle går og lever – og fortællinger fra egnene omkring Vær i Østjylland. Her har Gudmund Rask Pedersen i mere end 30 år virket som præst, og i bogen går livets store spørgsmål og præstegerningen hånd i hånd med fortællingerne.

Bogens hovedafsnit er bestemt af de særlige mødesteder mellem mennesker og kirke: dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. Fra livets begyndelse til dets afslutning.

Gudmund Rask Pedersen fortæller om mødet med mennesker i alle livets forhold; om det unge par, der venter et barn, om teenagere, der begynder at interessere sig for den store verden, om den lykkeligt for-elskede pensionist – og om det ulykkelige menneske; det syge menneske, det døende menneske, mennesket uden drømme og håb. Det er vores fælles liv, og i bogen lader Gudmund Rask Pedersen det tale sammen med litteraturen og kristendommen.