Nattergalen

139,95 kr.
Nattergalen – Med illustrationer, prolog og epilog af Esben Hanefelt Kristensen
Eksistensen, 2018, Indbundet, 40 sider
ISBN 9788741004914

H.C. Andersens udødelige fortælling om nattergalen – med eventyrlige illustrationer af kunstneren Esben Hanefelt Kristensen.

I H.C. Andersens klassiske eventyr Nattergalen fortælles der om kejseren af Kina, der elsker nattergalens sang. Men en dag får han en mekanisk fugl foræret af kejseren af Japan. Den er besat med diamanter og kan synge, når den bliver trukket op – og snart er den rigtige nattergal glemt. Men da kejseren ligger for døden kommer nattergalen flyvende ind til ham, og sangen gør ham rask.

Ud over H.C. Andersens eventyr har kunstneren Esben Hanefelt skrevet en prolog til historien; heri fortælles der om verdens skabelse – ikke mindst om dengang nattergalen blev til. Bogen afsluttes med en epilog om den dag, H.C. Andersen redder en nattergal.

Hele bogen er illustreret af kunstneren Esben Hanefelt Kristensen, der med sans for eventyret vækker fortællingen til live.


Omtale

H.C. Andersen er altid værd at læse, og Nattergalen er et dejligt eventyr. Når man så tilføjer Esben Hanefelts ekstra dimensioner, så bliver det næsten en ny læseoplevelse.

Bogblogger.dk

Faktisk er dette så godt skrevet, at man næsten kunne forestille sig at Esben Hanefelt Kristensen kanaliserede den gamle eventyrdigter.

Kulturkapellet

Hanefelts smukke illustrationer i primært blå nuancer, er et eventyr i sig selv, som øjnene og fantasien kan gå på opdagelse i ... En meget flot udgave af eventyret.

Bibliotekernes lektørudtalelse