Nøgenhed

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 248,00 kr.
Eksistensen, 2012, Hæftet, 176 sider
ISBN 978 87 7457 565 8
I Nøgenhed skriver Giorgio Agamben om to ældgamle motiver og deres følger: Syndefaldet og genopstandelsen.
I Nøgenhed skriver Giorgio Agamben om to ældgamle motiver og deres følger: Syndefaldet og genopstandelsen. Agamben forsø­ger ud fra disse centrale begivenheder at forklare, hvordan mag­ten hænger uløseligt sammen med kroppen. Hvad betyder det for vores forståelse af kroppen, at både det nutidige menneske, de genopstandne og Adam og Eva efter sigende alle skulle have kroppe? Samtidigt som magten uophørligt forsøger at indfange enhver krop for at udøve sit virke, for søger menneskene at tænke en kropslighed, som ikke kan reduceres til sin materialitet, men som i stedet åbner sig mod en kommende og ny brug.

Giorgio Agamben er født i Rom i 1942, hans værker er oversat til en lang række sprog og han regnes af mange for en af de vigtigste nulevende tænkere. Han har primært skrevet om litteraturfilosofi, æstetik og politisk filosofi.

Omtale
Fra bogen: ”At Adam og Eva før synden ikke kunne se deres nøgenhed fordi, den var tildækket af et nådens tøj, siges på ingen måde i Bibelen. Det eneste, der er sikkert, er, at i begyndelsen var Adam og Eva nøgne, og de skammede sig ikke (“Manden og hans kvinde var begge nøgne, men skammede sig ikke”). Efter syndefaldet føler de det derimod nødvendigt at dække sig med figentræsblade. I over­skridelsen af det guddommelige forbud ligger således overgangen fra en nøgenhed uden skam til en nøgenhed, som bør være dæk­ket.”

»Oversættelsen er ikke alene foretaget med henblik på teksten, men også med henblik på tanken. Hvad mere kan man forlange? At Agambens krogede, men fascinerende tankeunivers nu gøres tilgængeligt på dansk, må i enhver henseende hilses velkommen.« Lars Albinus, Præsteforeningens Blad