Økumenisk teologi - E-bog

209,95 kr.
Økumenisk teologi - E-bog – En introduktion
Eksistensen, 2013, E-bog, pdf, 436 sider
ISBN 978 87 7457 667 9

Økumenisk teologi er den første danske bog, som giver en introduktion til denne globale kirkehistorie og dens teologiske baggrund.                        

E-bog - PDF-version

Links

Første danske bog om globalt kirkeligt samarbejde
I de seneste hundrede år er globaliseringen slået igennem på alle samfundets områder – også det kirkelige. Den økumeniske bevægelse bygger på kirkeligt samarbejde på tværs af tro og konfessionelle grænser.

På intet tidspunkt i kirkehistorien har kirkerne udfoldet så store bestræbelser på at overvinde traditionelle og historisk betingede uoverensstemmelser i lære, gudstjeneste og fælles handling som forudsætning for kirkelig enhed.

Økumenisk teologi er den første danske bog, som giver en introduktion til denne globale kirkehistorie og dens teologiske baggrund. Den giver et rids af den økumeniske bevægelses historie og tegner en teologisk profil af de kirkesamfund, der på utallige måder har været og stadig er i dialog med hinanden. Der gives i tilknytning hertil en analyse af de undertiden stærkt kontroversielle teologiske problemer, der har stået på og fremdeles er del af den mellemkirkelige dagsorden.