På grænsen

169,95 kr.
På grænsen – Et teologisk portræt af Theodor Jørgensen
Eksistensen, 2016, Hæftet, 126 sider
ISBN 9788741001012

På grænsen tegner et portræt af mennesket, teologen og præsten Theodor Jørgensen.

glimrende portræt … en smuk bog

Præsteforeningens Blad

Emneord
GudOndskab

Theodor Jørgensen (f. 1935) er noget nær en institution i dansk teologi og kirkeliv. I 30 år var han professor i dogmatik ved Det Teologiske Fakultet i København, hvor han var en værdsat underviser og vejleder blandt de studerende. Han er kendt – også uden for landets grænser – for sin forskning i blandt andet Schleiermachers og Grundtvigs teologier, for sit engagement i den økumeniske samtale og dialogen mellem kristne og muslimer og for sin mangeårige kamp for homoseksuelles rettigheder.

På grænsen tegner et portræt af mennesket, teologen og præsten Theodor Jørgensen. Bogen søger at afdække, hvordan Theodor Jørgensen i dag forholder sig til en række af de kernespørgsmål, han efterhånden i en menneskealder har beskæftiget sig med, og kommer endvidere ind på hans rolle i Ramsdal-sagen og hans stillingtagen til aktuelle teologiske debatter om fx opstandelsen, islam og Guds almagt.

Bogen henvender sig til alle med interesse for dansk teologi og kirkeliv.

Lars Sandbeck (f. 1974), som er forfatter til bogen, er  cand.theol., ph.d., lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, forfatter til en række artikler og bøger.


Omtale

 en både god og nærværende bog, som hermed anbefales

 Thomas Reinholdt Rasmussen, Præsteforeningens Blad

en spændende bog, der når vidt omkring … Bogen kan også læses som et nedslag i de sidste fyrre års teologiske diskussioner i Danmark, og på den måde giver bogen er flot overblik.

Michael Agerbo Mørch, Kulturkapellet

★★★

Interessant teologisk portræt af Theodor Jørgensen

Jes Fabricius Møller, Kristeligt Dagblad