På vandring med en pilgrimspræst - E-bog

129,95 kr.
På vandring med en pilgrimspræst - E-bog – Med kristisk tilbageblik og håbefuldt fremsyn
Eksistensen, 2015, E-bog, ePub, 194 sider
ISBN 9788741002682

Forfatteren bevæger sig med stav og støvle, med sjæl og sind, når hun begiver sig rundt på de danske og europæiske pilgrimsveje. Men også med et skolet intellekt, som måske spærrer vejen for udsyn og nærvær.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Emneord
MeditationVandringBønBiografi
Links

Bogen er udsprunget af et underskud. Midt i ingenmandsland er den blevet til. Midt blandt mennesker, dont, og vandringer træder et vakuum frem, og spørgsmålene trænger sig på: Hvordan undgår kirken at drukne i aktivisme? Hvordan undgår menneskenes børn at lande i et åndeligt tomrum? Hvordan navigerer vi udenom præstationssamfundets overfladiskhed? Hvordan finder vi ind til de nære relationer og til et liv i sand efterfølgelse? Hvordan får vi stablet en levende kirke på benene? Og hvordan finder vi redskaberne til at være ærlige overfor os selv og hinanden?

Forfatteren går sig i bogstaveligste forstand gennem spørgsmålene. For svarene er ikke nødvendigvis til stede. Går med sig selv og sine medvandrere som samtalepartnere og aflæser en længsel efter reform. Bogen er således et indspark til en debat om, hvordan vi kan blive bedre til at være kirke – svøbt i den personlige beretnings greb, hvor læseren bringes et stykke sårbart, levet liv. Værsgo’ at vandre med!


Omtale

Bogen anbefales varmt til inspiration for den præst og de menighedsråd, der gerne vil blive mere opmærksomme på at møde mennesker, der, hvor de er. Eksistentielt søgende. Og i det møde formidle Kristus vedkommende og nærværende. Og den anbefales ikke mindst som selvhjælpsbog for enhver, der savner gudsnærvær og bønspraksis i sit liv. Det er en bog til forsoning og indre opbyggelse.


Kirken i Østjylland

Formen giver bogen en vemodig og samtidig vedholdende gangart, en vandrende rytme, der giver læseren tid til at trække vejret ... Schultz går sig til fine, kritiske indsigter om kirken, især om folkekirken, som hun erkender sit tilhørsforhold til. selv om den er svær at få med ud at gå ... Jeg fik stor lyst til at gå med på denne vandring videre ud og ind af kirkens hellige rum i det gode selskab som Anette Foged Schultz er.

Dansk Kirketidende

Schultz arbejder fint med temaerne vandringer, rejser og personlig udvikling, og bogen er som meget andet udviklingslitteratur reflekterende og sprogligt søgende.

Lektør