Paulus

Grundlæggelsen af universalismen
Af
Klim, 2021, Hæftet, 148 sider

Hvem var Paulus, og hvad er hans relevans i dag? Den franske filosof Alain Badiou cementerer Paulus som en central og vedkommende figur, ikke kun for kristne og ikke kun i bibelsk tid, men for enhver i ”moderne politisk refleksion”.

249,95 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Paulus er relevant i dag netop på grund af hans budskab om universalisme, som Badiou fremhæver som det, der kan skabe fælles grund i vor tids polariserede debat. Paulus siger: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle lige præcis på de andres el” (Filipperbrevet 2,4), og med det som udgangspunkt muliggør han eksistensen af både særidentitet og universalisme, i én og samme verden. Vi eksisterer i fællesskab, på grund af, og ikke på trods af, vores forskelle. Det er Kristusbegivenhedens radikale budskab ifølge ateisten Badious Paulus – og det henvender sig til os alle, med et universelt og aktivistisk budskab.

Bogen er forsynet med en kyndigt efterskrift af Troels Engberg-Pedersen, professor i teologi og forfatter til bogen Paulus og identitet.


Yderligere information ISBN: 9788772046501, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Klim, 2021

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.