Paulusevangeliet

Paulusevangeliet

Nye perspektiver på Romerbrevet
Af
Eksistensen, 2015, Hæftet, 345 sider

Læs uddrag af bogen her

I denne bog introduceres Romerbrevet sammen med den nyeste Paulusforskning. 

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

295,00 kr.

* Påkrævede felter

295,00 kr.

Beskrivelse

Paulus’ Romerbrev er en grundlagstekst i vestlig kultur. Men hvad står der egentlig i brevet? Og hvordan tager Paulus’ formulering af det kristne evangelium sig ud i lyset af ’det nye’ og ’det radikale Paulusbillede’? I denne bog introduceres Romerbrevet sammen med den nyeste Paulusforskning. Brevet gennemgås kapitel for kapitel af en række yngre og ældre bibelforskere, der alle har været del af den moderne vending i tolkningen af Paulus.

Bogen er resultatet af et samarbejde mellem forskningsenheden Det Nye Testamente ved Aarhus Universitet og Afdeling for Bibelsk Eksegese (Ny Testamente) på Københavns Universitet. Læsningerne af Romerbrevets 16 kapitler er skrevet af Paulus-eksperter ved de to universiteter suppleret af to nordiske kolleger fra Lunds og Oslo universiteter.

Paulusevangeliet. Nye perspektiver på Romerbrevet henvender sig til både studerende, præster og læsere, som uden særlige forud­sæt­ninger ønsker at arbejde (i oversættelse eller på originalsproget, græsk) med denne centrale tekst.

Yderligere information ISBN: 978 87 7457 663 1, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2015

Omtale

Fremragende ny bog går i dybden med Romerbrevet og frigør Paulus fra sin rolle som en ’antik Luther’. Ganske som en karusseltur kan give varierede udblik på landskabet, får læseren grundige, nærmest svimlende analyser og nye perspektiver på brevet. Røsten (kirkeblad for Aarhus Stift)

Der leveres vidensformidling på højeste plan, indsigtsfuldt og veloplagt. Bogen er således et særdeles godt sted at orientere sig i, hvor Paulus-forskningen står netop nu. Det arbejde bør ingen underviser eller præst vige udenom. Bibliana

Stimulerende introduktion til den nyeste forskning i Paulus' forfatterskab gennem en række analyser, hvor nordiske forskere tager Romerbrevet under behandling. Povl Götke, Kristeligt Dagblad

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.