Politikere og prædikanter

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 349,00 kr
Politikere og prædikanter – Folketingets åbningesgudstjeneste fra begyndelsen til nutiden (1850-2013)
Eksistensen, 2014, Hæftet, 460 sider
ISBN 978 87 7457 718 8

To timer før Folketinget indleder sit nye arbejdsår den første tirsdag i oktober afholdes en gudstjeneste i Christiansborg slotskirke. Det er Folketinget, som står bag denne gudstjeneste. Bogen her fortæller hele historien bag denne åbningsgudstjeneste.

Om forfatteren: Martin Schwarz Lausten, f. 1938. Dr.theol. professor emer. i kirkehistorie ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet siden 2008. Forsker og foredragsholder. Har skrevet en række bøger om kirkehistoriske emner. Modtog i 2012 Kulturstyrelsens og Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for formidling.


Omtale

Bogen er virkelig propfuld af oplysninger om politikere, kendte og mindre kendte præster samt politiske, kirkelige og samfundsmæssige forhold; disse set gennem åbningsgudstjenestens prisme, der giver god indsigt i disse forhold samt et overblik over tidligere tiders syn på kirke, politik og samfund og nutidens ditto. Bogen skal herfra anbefales på det varmeste.
Ole Buchardt Olesen, Præsteforeningens Blad

Martin Schwarz Lausten skal have tak for sin udgravning af et stort og spændende kildemateriale, der har teologisk og kirkehistorisk og samfundsmæssig interesse langt ud over interessen for Folketingets åbning. Her er noget at hente for læsere også med særlige interesser i bestemte prædikanter, bestemte historiske perioder eller temaer. Og her er stof for systematiske refleksioner over forholdet mellem stat og kirke, religion og politik.
Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad

For første gang er Rigsdagen/Folketingets åbningsgudstjeneste blevet gjort til genstand for et stykke gedigen grundforskning ... Alt i alt en både interessant og nyttig bog om et hidtil overset og forsømt område i den historiske forskning og litteratur.
Thomas Petersen, historie-online.dk