Politiske prædikener

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 189,00 kr.
Politiske prædikener – der kunne være holdt og burde holdes
Eksistensen, 2013, Hæftet, 96 sider
ISBN 978 87 7457 672 3

Prædikener med et politisk sigte og indhold. 
Kravet om aktuel politisk handling, orienteret ud fra Jesu etik, det er, hvad Svend Bjerg og Palle H. Steffenses skriver om i deres 16 eksemplariske politiske prædikener, afbrudt nu og da af skæve citater.

Emneord
PrædikenerKirke

Her åbnes døren for at tale om os som sociale mordere, om vor strukturelle næste, om værdiløse værdier og om politisk moral som det, vi har held med at slippe godt fra, uopdaget og skrupelløst. Prædikener lancerer en bidende kritik af liberalismen, bekrymringsidelogien og alle vore iøjenfaldende politiske bjælker.

Bogen giver den politiske prædiken en tiltrængt renæssance i en folkekirke, som har glemt, at samfundskritik er forudsætning for et socialt evangelium. Her plantes en vækstfremmer, en reformert inspireret etik i et luthersk miljø.

Politiske prædikener bestyrker os i tilliden til vor fælles elementære tro, for ikke at sige troen i al enfoldighed, den som vi alle deler.


Omtale

Prædikensamlingen hermed anbefalet til inspiration. Afslutningsvis bør nævnes, at ikke mindst springene fra evangelieteksterne til det politiske emne, som bliver tematiseret, ofte overrasker.     Præsteforeningens Blad


Et velanbragt indspark


Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad

 

 4 hjerter
BJERG OG STEFFENSEN har vanen tro begået en velskrevet og kontroversiel bog. Den er rig på indfald og spydigheder, sine steder lettere satirisk, og som regel er tolkningerne af evangelieteksterne alt andet end banale.


Lars Sandbeck, Politiken


Smæk for skillingen


Ulla Morre Bidstrup, Dansk Kirketidende