Af Jörg Lauster   

Var reformationsfejringen det rene larm?

»Fra et liberalt perspektiv kan man dårligt være indforstået med alt, hvad reformationsjubilæet i dag indebærer. Opbuddet af festligheder er enormt, budskabet derimod alt andet end klart. Det liberale kulturprotestantiske perspektiv tilsigter eftertænksomhed og fordybelse, ikke larm.«
- Jörg Lauster

 

Jörg Lausters fokus ligger overordnet på kristendommens transformation i det moderne og på religionens betydning i en postsekulær tid. I Evig protest spørger Jörg Lauster, hvor sammenhængen mellem reformation og modernitet blev af i de mange kirkelige fejringer i 2017, samt hvilke indsigter fra Martin Luther og reformationen, det giver mening at videreføre i dag, og på hvilken måde det giver mening at videreføre dem.

 

Jörg Lauster ser Luther som iværksætteren af et skelsættende opbrud, der kom til at pege fremad, men alligevel som en middelalderlig repræsentant for nogle ideer, der ikke bare blindt skal videreføres.

 

Jörg Lauster (f. 1966) er professor i religionsfilosofi, dogmatik og økumenisk teologi ved Ludwig Maximilian Universitetet i München. Som forsker, skriver han sig ind i den nyere teologisk retning, man har kaldt for liberal teologi, kulturprotestantisme eller nyprotestantisme.

Fakta om bogen

Sider:                 108

Pris:                    kr. 149,-

ISBN:                  978 87 410 0232 3
Udkommer:    15. februar 2018
Forlag:               Eksistensen