Af Helle S. Søtrup  

I spændingsfeltet mellem det åndelige og det hverdagslige

Det er sjældent i dansk lyrik, at en digter slår igennem til en stor læserskare. Ikke desto mindre er det tilfældet for digteren Helle S. Søtrup, der udkom med sin første digtsamling Send flere engle i 2012 og nu er tilbage med sin 4. digtsamling Ørenlyd, der udkommer den 5. januar.

 

Henvendelse No. 5

”Jeg er blevet så uendelig træt / af kvalitetstid og boligdrømme / af kompetencer / af netværk, af opdateringer og opgraderinger / af performancekriterier / af kviklån og speeddating / af telefonsluser og autosvar / af brugerprofiler / af præstationer og parametre / af passwords og plattenslageri / og pis og papir.”

Bønner, Taksigelser, Henvendelser, Overgivelser, Mellemværender. Alt sammen i Søtrups livsduelige strofer, der går lige i mellemgulvet, hjertekulen og i den skrøbelige sjæl.

De korte fortættede tekster ligger i et spændingsfelt mellem digt og bøn. Stilen favner enkelheden og nærheden, og Søtrup besynger de følelser og forhold, der er et livsvilkår for os alle. Smerten, tabet, sorgen, kærligheden og ensomheden berøres i digtene på en mytisk og hverdagsnær facon. 

 

Helle S. Søtrup (f. 1971) er cand. mag. i dansk og engelsk fra Aarhus Universitet. Hun debuterede i 2012 med digtsamlingen Send flere engle, siden har hun udgivet digtsamlingerne Kyshånd og Audiens

Fakta om bogen

Sider:                 78

Pris:                    kr. 148,-

ISBN:                  978 87 410 0261 3
Udkommer:    5. januar 2018
Forlag:               Eksistensen