Fortid i nærlys


Af Claus Grymer og Niels Johansen   

Skibet er ladet med erindringer om Is, Undere, Øl og Æggesnaps

De to forfattere og gode venner Claus Grymer og Niels Johansen besluttede sidste år at udfordre hinanden i den gamle bogstavleg ”Skibet er ladet med.” På skift har de gennem et år sendt hinanden bogstaverne fra A til Å med en opfordring til at fortælle en historie fra de dage, da man så De røde heste i biffen og havde matrostøj på, når man skulle i Det Kongelige Teater.  De 28 historier er på hver deres måde både en smilerynke og et lille solstrejf. En skuffe i det gamle chatol, der bliver trukket ud for første gang i mange år og bringer barndommens farver, følelser og finurligheder med sig i bevægelsen.


”Ved juletid i min barndom havde min far det med at tænde blot et enkelt lys på træet. Det sad han så i stilhed og betragtede – og fortsatte med det, indtil lyset var brændt ned til ingenting…”

- Claus Grymer, Niels Johansen

 

Som faren der sidder og betragter lyset i juletiden, betragter Claus Grymer og Niels Johansen deres minder fra barn- og ungdom. Gamle minder om alt fra Afgang og Bedrag til Æggesnaps, Øl og Aarhus.   


Claus Grymer (f. 1946) er opvokset på Mors. Han er journalistuddannet og har været tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. Det samme år, hvor han debuterede som digter.


Niels Johansen (f. 1944) er cand.theol., forfatter, foredragsholder og forhenværende sognepræst. Han har skrevet både børnebøger, fortællinger, romaner, digte, sange og salmer.

Fakta om bogen

Sider:                 120

Pris:                    kr. 168,-

ISBN:                  978 87 410 0423 5
Udkommer:    6. marts 2018
Forlag:               Eksistensen