Af Lene Larn  

Lene Larn har skrevet en bog om gigtlidelser hos børn

Lene Larn måtte selv droppe ud af sin uddannelse på Københavns Universitet, fordi hun led af kroniske smerter. Nu har hun skrevet en børnebog om Anton, der også lider af kroniske smerter, og som derfor ikke kan komme med til Emmas fødselsdag.

 

”Kære Gud. Eller hvem der bestemmer alting. Jeg vil gerne være fri for at være syg i morgen. Så kan jeg være syg på mandag, der har vi alligevel matematik. Kan du hjælpe mig? Hilsen Anton. Det er mig på Åbakkevej 8. Godnat. ”

 

”Vulkanknæ” kalder lægen Antons knæ. Knæet vil ikke med til Emmas fødselsdag. Anton ville godt. Han er gal og ked af det. Mor forsøger at trøste ham. Hun tager ud for at købe ind til Antons yndlingslagkage. Imens er Anton alene hjemme, og der sker noget meget mærkeligt. Han får besøg af sin skytsengel Krudt. Han har vinger på, og sammen flyver de ud til et hemmeligt skur fyldt med låger. Bag hver låge gemmer der sig en ganske særlig oplevelse: fodbold, trampolin, alt muligt, og Anton kan hoppe og løbe lige så meget han vil. Sammen med Krudt findes smerte nemlig ikke. Vulkanknæ forbudt siger Krudt er en ganske særlig børnebog, der fortæller en svær historie om sygdom, kærlighed og fantasi.

 

Lene Larn er 46 år og bor på Frederiksberg. Hun er uddannet billedkunstlærer fra Seminaret for Formgivning, samt uddannet i klassisk tegning fra Glyptotekets private tegneskole. Hun måtte i 2012 afbryde en uddannelse i dansk og kulturjournalistik på Københavns Universitet, da hun led af kroniske smerter.   

Fakta om bogen

Sider:                 48

Pris:                    kr. 175,-

ISBN:                  978 87 410 0386 3
Udkommer:    22. februar 2018
Forlag:               Eksistensen