Religiøst sprog i en verden, der ikke forstår det

229,95 kr.
Eksistensen, 2021, Hæftet, 212 sider
ISBN 9788741008684

Forstår folkekirken sit folk, og forstår folk deres folkekirke?
I denne bog stilles der skarpt på folkekirkens sprog.

Hvordan kommunikerer folkekirken, og gør den det godt nok? Bogens fokus er ikke gudstjenestens sprog, men folkekirkens stemme uden for den kirke, hvor en stor del af samfundet kun sjældent kommer – for forstår folk overhovedet, hvad kirken siger? Ifølge forfatteren er folkekirken nødt til at udvikle sin eksterne kommunikation, hvis den fortsat skal føles relevant for danskerne. Hun oplister fire regler for en vellykket kommunikation:

· Du skal tale et sprog, folk forstår
· Du skal interessere dig for dem, du taler med
· Du skal tale om det, folk interesserer sig for
· Du skal finde din kerne, så du kan stå ved dig selv

Bogen er både en beskrivelse af det særlige religiøse sprog og en hjælpende hånd til de præster og andre, der allerede arbejder med eller ønsker at formidle det religiøse og på den måde vise kristendommen som en ressource i samfundet.

Malene Bjerre er cand.mag. i dansk og italiensk. Hun har i mange år arbejdet i feltet mellem sprog, medier og kommunikation – på læreruddannelsen og journalistuddannelsen, i større offentlige og private virksomheder og som journalist og fagbogsforfatter. Siden 2014 har hun arbejdet med at udfolde det religiøse sprog, bl.a. i Bibelen 2020, og hun er redaktør for magasinet folk&kirke.