Salmer til vor tid

248,00 kr.
Eksistensen, 2014, Indbundet, 274 sider
ISBN 978 87 7517 7 943 5
Med Salmer til vor tid markeres Lars Busk Sørensens store forfatterskab. Han har i mange år præget den sang, der er blevet sunget i og omkring kirken, og har han sat ord på kristen-dommens og troens verden.
Emneord
SalmerTro
Hans bidrag til salmetraditionen og hans fornyelse af den kan næppe overvurderes, og med sangbare melodier af en række af landets dygtigste komponister er de blevet fælleseje i mange sammenhænge: ”Som et ansigt, der er slidt”, ”Menneske, din egen magt”, ”Uberørt af byens travlhed.” Udgivelsen er et udvalg – i alt 158 salmer – fra Lars Busk Sørensens omfattende produktion. En stor del af dem findes allerede trykt i sang- og salmebøger, men udgivelsen rummer også nye tekster. Bogens salmer er ledsaget af melodier (melodilinje).

Omtale

Der er en gennemført enkelhed over den nye bog: noder til hver salme og så en tekst. Ikke mere, ud over et forord, en indholdsfortegnelse og et alfabetisk register. Forlaget og Lars Busk Sørensen har dermed ønsket at lade teksterne få den plads, de fortjener, og det bekommer dem vel, rent digterisk.
Morten Skovsted, Kristeligt Dagblad