Salmeskat - Korudgave

119,00 kr
Salmeskat - Korudgave – 30 nye danske salmer for blandet kor a cappella
Edition Wilhelm Hansen, 2011, 77 sider
ISBN 9788759875209
30 nye danske salmer for blandet kor a cappella. Begået af præst og organist ved Helligåndskirken i København.
Emneord
Salmer

Fra forordet:

Salmeskat er en samling af 30 nye salmer, der reflekterer både kirkeåret og menneskelivet. Inholdt og udtryksform spænder vidt - fra legende letsind til knugende tungsind. Digtene har i alle tilfælde været det inspirende udgangspunkt for musikken. Salmerne er først blevet til i det øjeblik, hvor der er pustet musikalsk liv og ånde i poesien. Det er vores håb, at Salmeskat vil blive brugt af kirkens syngende menighed, og at præster, organister og korledere kan finde inspiration i satserne til gudstjenester og koncerter.

Carina Wøhlk er uddannet som teolog fra Københavns Univerisitet i januar 1993. I Oktober 1997 blev hun ansat som sogne- og funktionspræst ved Helligaandskirken i Købenahvn, hvor hun stadig har sit daglige virke. Carina Wøhlk har blandt andet medvirket i programmet "Ved Dagens Begyndelse" på P1 og bidraget til andagtsbogen Lad Livet Leve.

Hans Ole Thers er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt i Paris hos Marie-Claire Alain og André Isoir. Han blev i 1985 ansat som organist og klokkenist ved Helligaandskirken på Strøget i København. Her er han leder af kirkens omfattende musikliv. Endvidere engarerer han sig i undervisning af et stort antal studerende i orgelspillets mange discipliner. Blandt hans specialer må nævnes tysk barok, fransk romantik og dansk kirkespiltradition, herunder improvisation. Sideløbende hermed har han en udstrakt karriere som orgelsolist i ind- og udland. Hans Ole Thers har indspillet talrige compact discs, blandt andet en komplet udgave af Widors 10 orgelsymfonier. Han har modtaget en række legater, herunder det franske statslegat.