Sjælesorg i bevægelse

299,95 kr.
Sjælesorg i bevægelse – En introduktion til hovedspor i sjælesorgens teologi og praksis i Danmark
Eksistensen, 2021, Hæftet, 374 sider
ISBN 9788741007687

Bogen er til inspiration, og den er en invitation til yngre og kommende sjælesørgere om at gå ind i et arbejdsfelt, der hele tiden må være i bevægelse.

Emneord
Sjælesorg

Sjælesorgen har undergået en vældig udvikling i Danmark de seneste godt 40 år. Det er denne bevægelse – både dens historiske og aktuelle sider og dens teori og praksis – der er emnet for denne bog.

Bogens kapitler er skrevet af erfarne fagfolk, der gennem flere år har beskæftiget sig med vidt forskellige grene af sjælesorgens praksis, og deres bidrag danner tilsammen et billede af et forsknings- og praksisfelt i vækst. Bogen er til inspiration, og den er en invitation til yngre og kommende sjælesørgere om at gå ind i et arbejdsfelt, der hele tiden må være i bevægelse, fordi der i dag er et stort behov for sjælesorg på så mange områder.

Særligt sigter bogen mod teologistuderende, som måske endnu ikke har fundet deres egen indgang til præstearbejdet, og mod alle andre, som er optaget af området. Sjælesorg er en god indgang til både menneskekundskab og teologisk refleksion.

Bogens bidragydere:
Bjarne Lenau Henriksen
Christine Tind Johannessen
Conny Hjelm
Dorte Hvidtjørn
Elisabeth Rokkjær Hammer
Elmo Due
Hanne Kragh Pahuus
Hans Raun Iversen
Ingeborg Kastberg
Inger Uldall Juhl
Karsten Thomsen
Lars Kruse
Lise Trap
Lisbeth Smedegaard Andersen
Lone Vesterdal
Marianne Bach
Niels Christian Hvidt
Ole Raakjær
Pernille Hornum
Rita Nielsen
Sophie Nordentoft
Thomas Gudbergsen
Thyge Enevoldsen