Spøgelser , traumer og tro
Med litteraturen som samtalepartner bygger bogen bro mellem en spirituel erfaringsverden, psykologien og den teologiske tænkning og rejser bl.a. spørgsmålet om, hvordan kristendommen bedst kan gå i dialog med hjemsøgelseserfaringer.
Gennem læsninger af romaner af Henry James, Sigrid Undset, Toni Morrison, W.G. Sebald, Hilary Mantel og Jesmyn Ward reflekterer bogens forfatter over hjemsøgelsesfænomenet og dets forhold til individuelle og kollektive traumer. Overvejelser over bibelske elementer i romanerne og i forfatterens egne oplevelser leder til en dialog med den kristne teologi og bl.a. de to traumeteologer Serene Jones og Shelly Rambo.
Både litteraturens spøgelseshistorier og de selvoplevede handler ofte om, hvordan vi forholder os til traumatiske forhold i vores eget liv, i familien og i historien. Hvad enten vi opfatter den som ren psykologi eller konkret spirituel virkelighed, så tvinger hjemsøgelsen os til at se med nye øjne på det traumestof, der omgiver os.
Med litteraturen som samtalepartner bygger bogen bro mellem en spirituel erfaringsverden, psykologien og den teologiske tænkning og rejser bl.a. spørgsmålet om, hvordan kristendommen bedst kan gå i dialog med hjemsøgelseserfaringer og dermed bidrage til det emotionelle arbejde med traumati-ske forhold.
Forfatteren er uddannet i litteraturvidenskab, har et arbejdsliv i NGO-verdenen og er snart uddannet EFT-psykoterapeut. Han har tidligere udgivet bogen Stille nat over Amazonas – en beretning om shamanisme og kristendom.