Ståsteder

250,00 kr.
Ståsteder – 10 gamle ideer til en ny verden
Gyldendal, 2016, Hæftet, 200 sider
ISBN 9788702192223

Ståsteder peger på ti eksistentielle holdepunkter, der kan give vores liv mening, så snart vi er holdt op med at fokusere så meget på os selv og vores indre udvikling. I vor tid mangler vi sans for indhold, mål og formål i vores aktiviter. Selvom vi er blevet rigtig gode til at måle og veje verden omkring os, er vi blevet værre til at vurdere værdien af det, vi ser. Ståsteder præsenterer ti idéer og veje til at identificere de steder, vi skal stå fast i tilværelsen.

Emneord
Eksistens

I Ståsteder giver Brinkmann svar på disse spørgsmål ved at pege på ti eksistentielle holdepunkter, som kan give vores liv mening – når vi er holdt op med at jage den evindelige udvikling.

I Ståsteder er Brinkmanns udgangspunkt, at vi i moderne tid mangler sans og begreber for indhold, mål og formål i vores aktiviteter. I takt med, at vi er blevet rigtig gode til at måle og veje verden, er vi blevet tilsvarende dårligere til at vurdere værdien af det, vi måler og vejer.

Bogens ti ideer viser ti veje til selvudsigt. Selvindsigt er ifølge Brinkmann ikke uvigtigt, men betydningen af indsigt kan man kun forstå, hvis man har udsigt til de steder, man skal stå fast.