Sunde og syge fællesskaber

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 218,00 kr.
Eksistensen, 2013, Hæftet, 238 sider
ISBN 978 87 7115 075 9
Martin Herbst tager os gennem både ismer, ideer, religioner og eget levet liv, for at bringe klarhed over det brogede felt; Fællesskaberne. Han leverer en opfordring til selverkendelse, der er højaktuel i mange sammenhænge. Hvis vi skal ud af det overvågningssamfund, vi erfarer omkring os, er denne bog et godt sted at begynde.

Hvor går grænsen mellem et sundt og et sygt fællesskab? Kan man være med i et usundt fællesskab uden at vide det? Hvad markerer skillelinjen mellem sandt og falskt? Hvordan definerer og håndterer man normalitet? Og hvor skal man gå hen for at finde brugbare svar på de vanskelige spørgsmål? Kan psykologien, religionen, juraen eller filosofien hjælpe os? Eller måske den gode gamle sunde fornuft? Spørgsmålene er mange og svarene ditto.

Om forfatteren

Martin Herbst (f. 1960) er sognepræst ved Korsvejskirken på Amager, en flittig debattør og foredragsholder. Han gav 20 år af sit liv til Moon-bevægelsen, inden han påbegyndte teologistudiet i København for at blive præst. Tiden i Moon-bevægelsen kan man læse om i bogen Mit livs omvej - En dramatisk rejse til Moon-bevægelsens indre, L&R 2009.

Læs mere om forfatteren på: www.martinherbst.dk


Omtale
Herbst har med sin bog villet udvide opgøret med ensretning i fællesskaberne, og på frugtbar måde ansporer han læseren til at gøre brug af kants diktum: Vov at have omtanke.
Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad