Taking Leave of Abraham

Tilbudspris 100,00 kr Normalpris 298,00 kr
Taking Leave of Abraham – An Essay on Religion and Democracy - Kun 1 stk. tilbage
Aarhus Universitetsforlag, 2009, 258 sider
ISBN 978-87-7934-412-9
Autoritær religion er ikke forenelig med demokrati.
Religion har godt nok en vigtig rolle i offentligheden, men den troende må forstå, at det politiske i et demokratisk samfund er neutralt og styret af et sekulært rationale. Men samtidigt er det en udbredt misforståelse i dag, at religion i et demokrati er en privat sag. For at det religiøse skal være meningsfuldt, må det nødvendigvis være mere end privat. Det er to af hovedkonklusionerne i Troels Nøragers bog Taking Leave of Abraham - An essay on Religion and Democracy.
Emneord
KirkeTro

Autoritær religion er ikke forenelig med demokrati.

Religion har godt nok en vigtig rolle i offentligheden, men den troende må forstå, at det politiske i et demokratisk samfund er neutralt og styret af et sekulært rationale. Men samtidigt er det en udbredt misforståelse i dag, at religion i et demokrati er en privat sag. For at det religiøse skal være meningsfuldt, må det nødvendigvis være mere end privat.

Det er to af hovedkonklusionerne i Troels Nøragers bog Taking Leave of Abraham - An essay on Religion and Democracy. Troels Nørager tager i bogens første del afsæt i fortællingen om Abrahams ofring af Isak, der kan stå som et symbol på den autoritære religions voldelige potentiale. I bogens anden del trækker Nørager på tænkere som Rawls og Habermas i sin opfordring til ikke at overgive sig til de krav, der jævnligt rejses fra mere eller mindre fundamentalistiske religiøse grupper.