Tiderne skifter

268,00 kr
Tiderne skifter – Roman
Eksistensen, 2017, Hæftet, 410 sider
ISBN 9788741000855

En historisk roman om den tumultariske tid op mod reformationen i Danmark. Gennem munken Oluf følger vi borgernes hårde tilværelse, kirkens opløsning og samfundets omvæltning.

Emneord
Historisk roman

Året er 1533 og Danmark er et land i opløsning. Det er alles kamp mod alle: Borgerne mod kirken og adelen, adelen mod kirken og bønderne, den katolske kirke mod den spirende lutherdom som adelen og borgerne vil indføre. Landets biskopper er trængt. Borgere og bønder er i oprør. Grevens fejde bryder ud.

Midt i disse højspændte tider følger vi munken Oluf, som er sekretær for karmelitermunken Poul Helgesen. Oluf er også påvirket af de nye tider. Hvordan kan han leve videre, når fundamentet for hans tro rives bort under fødderne på ham? Hvordan kan han tjene Gud bedst i dette tidehverv? Hvordan skal han tøjle den begyndende forelskelse i den blide og kloge Ellen? Hvordan skal han bære den frygtelige borgerkrig?

Gennem Olufs liv og tanker får vi et indblik i den teologiske, sociale og politiske situation i årene op til reformationen i Danmark.


Omtale

★★★★

Denne roman giver intense og detaljerede nærbilleder af den dramatiske situation i landet i årene omkring Reformationen

Kristeligt Dagblad