Forum for Bibelsk Eksegese

Forum for Bibelsk Eksegese (FBE) er en serie udgivet af Afdeling for Bibelsk Eksegese på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet i samarbejde med Eksistensen Akademisk. Formålet med serien er at belyse et aktuelt emne inden for eksegesen i bredeste forstand og at inspirere til en faglig diskussion.

Serien blev grundlagt i 1988 og udsender publikationer med 1-3 års mellemrum.

De fleste artikler er forfattet af forskere med tilknytning til Afdeling for Bibelsk Eksegese, Københavns Universitet, men vi inviterer også gæsteforfattere.

Bibelsk Eksegese

Nr. 20/2017

Bibelen og Reformationen

Reformationsjubilæet i 2017 har først og fremmest engageret fakulteternes kirkehistorikere og systematikere, mens eksegeterne har holdt sig i baggrunden og måske ikke helt vidst, hvad de skulle stille op med al denne festivitas. Derfor har Center for Studiet af Bibelens Brug (CSBB) under Afdeling for Bibelsk Eksegese taget initiativ til dette særnummer af Forum for Bibelsk Eksegese: Bibelen og Reformationen. Generelt har bidragene i bogen arbejdet med materiale, der ikke tilhører systematikernes reformatoriske kanon, og som af den grund ikke er oversat til dansk. Artiklerne i Bibelen og Reformationen understøtter, nuancerer og udfordrer derfor kendt viden.

Download tidsskriftet gratis

 

Nr. 19/2015

Mad og drikke i bibelsk litteratur

Mad er oppe i tiden. Der skrives kogebøger og produceres madprogrammer som aldrig før. I takt med denne udvikling er mad og drikke som forskningsfelt i rivende udvikling. Således også inden for den bibelske eksegese, hvor en særlig interesse for mad og drikke i de bibelske tekster er spiret frem i de seneste årtier. 

Det er denne voksende ekspertise og interesse for mad og drikke i bibelsk litteratur, som vi har ønsket at samle i det 19. nummer af Forum for Bibelsk Eksegese.

 

Download tidsskriftet gratis


Tidligere udgivelser

For at få en oversigt over tidligere udgivelser i serien, besøg Forum for Bibelsk Eksegeses hjemmeside her.

 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.