Kritisk Forum nr. 146

Tema: Levet tro
Eksistensen, 2016, Hæftet, 92 sider

At formulere hvad der kan tros og håbes på, er, som bekendt, en sag for teologien. Med samfundsvidenskabernes indtog melder andre discipliner sig imidlertid på banen med beskrivelser og undersøgelser af det, der faktisk tros - af levet tro.


Spørgsmålet har meldt sig, hvordan man med samfundsvidenskabernes point of no return fra et teologisk ståsted kan møde hverdagslivets og dermed også hverdagstroens mangfoldighed konsktruktivt - med åbenhed, alvor, humor ... og med teologien i behold. Samtalen er for længst begyndt - om det møde og den samtale som præsten praktiserer i hverdagslivet, hver eneste dag.


Dette nummer præsenterer nogle bud fra seks teologer og præster på spørgsmålet: Hvordan kan man systematisk-, pastoral- og praktisk-teologisk møde hverdagslivet i dets uslebne, rå, finurlige og autentiske udtryk ... i samtaler, salmer, dogmatik, kirkelige handlinger, sjælesorg og meget mere.

159,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Indholdsfortegnelse

Kirsten Jørgensen
Religiøs først, kristen så!             

Ulla Schmidt
Ordinary theology

Signe Malene Berg og Jonatan Dyre
Guds dans         

Christine Tind Johannessen-Henry
Sjælesorg for tabets ‘vi’             

Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen
Hverdagsliv og dogmatik           

Hans Anker Jørgensen
Udsigt til en færge 


Yderligere information ISBN: 01066749, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2016

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.