Trinitatis

Trinitatis

En homiletisk rejseberetning
Af
Eksistensen, 2015, Hæftet, 542 sider

Læs uddrag af bogen her

En sammenhængende læsning af tekstrækkerne til trinitatistiden, der både kan læses som en vejledning til hver enkelt prædikentekst og som en teologisk monografi, der med afsæt i trinitatistidens tekster viser nye veje til forståelse af så centrale begreber som synd, tilgivelse, kærlighed, forsoning m.m.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

450,00 kr.

* Påkrævede felter

450,00 kr.

Beskrivelse

Trinitatis – en homiletisk rejseberetning udgør en sammenhængende læsning af et af kirkens upåagtede arvestykker, tekstrækkerne i trinitatistiden.

I bogen kaster forfatteren et kritisk blik på den individualiserende tilgang til tekst og prædiken, der har været dominerende i sidste halvdel af det 20. århundrede og frem til i dag, og introducerer i stedet en gennemført relationel læsning af teksterne, som trækker antikkens forståelsesform frem. Relationen beskrives i enhver sammenhæng som forudsætningen for den menneskelige eksistens, såvel når den lykkes som når den ikke gør.

Bogen er dermed på den ene side set en teologisk monografi, der viser nye veje til at forstå så centrale teologiske begreber som synd, tilgivelse, kærlighed, forsoning, tilknytning m.m. På den anden side set udgør den en gennemgang af samtlige tekster til trinitatistiden (begge tekstrækker), både læst hver for sig og set i deres sammenhæng, og dermed en hjælp og et indspark i præsters (og andres) arbejde med teksterne i denne del af kirkeåret.

Yderligere information ISBN: 978 87 7457 761 4, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2015

Omtale


Vi har formodentlig at gøre med dette årtis mest betydningsfulde skrift om prædikener, en bog, der vil blive læst og brugt flittigt mange år frem.

Arne Mårup, Dansk Kirketidende

Det velgørende er, at Lindhardt formår at anlægge nye vinkler på det velkendte. Dermed gør han ikke sagen nemmere for den, hvis embede det er at prædike over teksten. Men det bevirker, at prædikanten retter sit fokus nye steder hen og kommer af med sine fordomme eller måske bevarer dem, der pludselig viser sig at være bevaringsværdige.

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

Den forskning og dermed teologi, som Lindhardt bygger sin forståelse af teksterne i trinitatistiden på, indebærer, så vidt jeg kan se, at rigtig meget i den evangelisk-lutherske kristendom, som vi kender her i landet, omkalfatres.

Ole Buchardt Olesen, Præsteforeningens Blad

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.