Tro for tvivlere - E-bog

80,00 kr.
Tro for tvivlere - E-bog – Kristendommen ifølge
Eksistensen, 2023, E-bog, ePub, 88 sider
ISBN 9788741010144

For Esben Kjær handler tro om at overgive sig – til egen magtesløshed og til noget større, der styrer, når man ikke selv gør.

Som et ellers moderne, kritisk tænkende og oplyst menneske i velfærdsdanmark tvang sønnens død Esben Kjær til at fjerne sig fra forestillingen om at være “Gud i eget liv” og overgive sig til, at det er Gud, der er Gud.

Links

Fjerne sig fra troen som en intellektuel øvelse og overgive sig til en tro, der kan bære og støtte – og til en gud, der er stærk nok til jobbet. Flytte troen ud af hovedet og ned i hjertet. Men hvad kan man tro på oven på en så stor tragedie?

Tvivlen er en konstant følgesvend, og det er et stadigt arbejde at styrke og udforske troen. For hvad er en tro værd, hvis den ikke kan holde gennem livets ulykker, mørke og nedture? Hvor meget er Gud værd, hvis man alligevel selv sidder alene tilbage med Sorteper?

Med blik for tilværelsens mysterium og guddommelighed var Esben Kjær gennem ungdommen interesseret i forskellige spirituelle forståelser af verden – men de pegede alle på mennesket som verdens centrum. Senere i livet nærmede han sig kristendommen, og han blev optaget af Gud og af troens væsen og af sin egen utilstrækkelighed.

Esben Kjær, forfatter og journalist m.v., var i mange år en kendt radiostemme i Bagklog på P1 og har været en markant stemme i sorgdebatten, siden han mistede sin syvårige søn Sebastian.


Omtale

”★★★★ (...) Kjær har skrevet en dybt personlig, bevægende og på mange måder fandenivoldsk bog om troens væsen – og samtidig sætter han fingeren på nogle af det moderne menneskes allerømmeste punkter (...) Det tjener Kjær til ære, at han i sin lille bog formår at få sat mennesket i rette proportion i forhold til Gud – og i forhold til den sygdom i tiden, at vi vil være »gud i vores eget liv.”

Jyllands-Posten

"Esben Kjær beskriver levende og gribende, hvordan han indtil sin søns død havde været gud i eget liv (...) Bogen er fyldt med gode pointer (...)"

Udfordringen