Tro og magt i det hellige land

Tilbudspris 249,95 kr. Normalpris 399,00 kr.
Tro og magt i det hellige land – Palæstinensisk teologi og kirke i et transformationssamfund efter 1967
Eksistensen, 2010, Hæftet, 376 sider
ISBN 978 87 7003 662 7
De palæstinensiske kristne bliver ofte overset i den teologiske og politiske debat. Men på trods af deres ringe antal ønsker de at bidrage til en fredelig samfundsudvikling i deres land. De forsøger at fastholde idealet om demokrati med lighed for loven uanset religiøs, etnisk eller politisk overbevisning.
Bogen understøtter de palæstinensiske kristnes bidrag til den politiske udvikling i Israel og Palæstina. Denne gruppe bliver ofte overset i den teologiske og politiske debat. Men på trods af deres ringe antal ønsker de at bidrage til en fredelig samfundsudvikling i deres land. De forsøger at fastholde idealet om demokrati med lighed for loven uanset religiøs, etnisk eller politisk overbevisning.

Bogen peger på vanskelighederne med at formulere en selvstændig teologisk position mellem jødedom og islam midt i en politisk konflikt, der har rødder langt tilbage i historien.

'Tro og magt i det hellige land' er antaget som doktorafhandling af Akademisk Råd, Det teologiske fakultet, Aarhus Universitet.

Peter Lodberg er lektor i missionsteologi og økumenisk teologi ved Aarhus Universitet. Tidligere medlem af Kirkenes Verdensråds Centralkomité og kommisionen for Faith and Order samt tidligere generalsekretær i Det økumeniske Fællesråd og Folkekirkens Nødhjælp. Er ulønnet hjælpepræst ved Fredenskirken i Århus.