Tro og videnskab

Af
ProRex, 2019, Hæftet,

Peter Øhrstrøm er redaktør og initiativtager til antologien Tro og videnskab. Bogen består af 12 kapitler, hvor kristne videnskabsfolk udforsker forholdet mellem tro og videnskab med udgangspunkt i deres respektive felt.

199,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Tro og videnskab bliver ofte sat op som modsætninger i Vesten. I bogen redegør og argumenterer de kristne videnskabsfolk for, at tro og videnskab kan leve side om side og har gjort det i idé- og videnskabshistorien. Faktisk kan de ikke blot sameksistere, de kan stimulere hinanden, mener bogens forfattere. Troen kan bidrage til videnskabelig nysgerrighed, og videnskaben kan give nye perspektiver på bibelske tekster som fx skabelsesberetningen. De udelukker ikke hinanden, fordi det er to forskellige sprog, der beskriver forskellige dimensioner af tilværelsen.

Tro og videnskab er et bidrag til en mere nuanceret samtale om forholdet mellem kristen tro og videnskabelig erkendelse.

To af bogens forfattere, astronom Johan P.U. Fynbo og sundhedsprofessor Niels Chr. Hvidt, har tidligere medvirket i DR-serien "Tro, håb og videnskab". Øvrige forfattere er hospitalsfysiker Lars Jødal, miljøforsker Magrethe Winther-Nielsen, biokemi- og celleforsker Ole Vang, matematikdidaktiker Bettina Dahl Søndergaard, litteraturprofessor Hans Hauge, ernæringsprofessor Per Sangild, forsker i tidslogik og informationsvidenskab David Jakobsen, professor i informationsvidenskab Steinar Thorvaldsen, professor i etik og religionsfilosofi Kurt Christensen og overlæge og klinisk professor Frede Donsskov. Redaktør og professor i informationsvidenskab ved Aalborg Universitet, Peter Øhrstrøm, er medforfatter på nogle af kapitlerne. 


Yderligere information ISBN: 9788797124901 , 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, ProRex, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.